Vadlazac steak

Vadlazac steak spenótos keskeny tésztán tálalva grillezett fekete gyökérrel, fokhagymás repceolajjal

Ebben a receptben egy lazac steakhez nyúlok, de nem a megszokott vörös lazachoz, hanem egy vadlazachoz.

Bele is foglalnám a mondókámba a hozzávalókat, hátha valakinek megjön a kedve, hogy néhány perc alatt összedobja ezt az ételt otthonában.

Fogtam egy 20 dkg-os vadlazac steaket- én személy szerint egy kis himalájai sóval és citromborssal megszórtam- forró serpenyőben repceolajat öntöttem és már dobtam is bele a lazac steaket. Némi fűszernövényt is helyeztem bele, ami egy majoranna csokor volt, és egy lime gerezddel még megkínáltam.

Sülés közben egy kanálnyi jó minőségű vajat használtam, és 4-5 perc sütés után készre sütöttem.

Körete a halunknak egy spenótos keskeny tészta, amit már-már minden szupermarketben beszerezhetünk, vagy vállalkozó kedvűek otthonukban is elkészíthetik. ​Serpenyőbe ugyanúgy repceolajat rakunk, mint a halunknál, vagy ha nincs a szekrényben akkor olivaolajat is használhatunk.

A felhevült 10 dkg-nyi fekete gyökeret, azaz a szegények spárgáját, amit előtte lobogó vízben 5 percig főztem, belehelyezem.

2 perc pirítás után beleteszem a 20 dkg-nyi spenótos tésztámat, amire csipet só és fokhagymát teszek ezek után egy tökéletes zöldség alaplé - koncentrátumot használtam, ami ​névre hallgat (2cl).

A végén a tésztára is egy kis vajat dobok, összeforgatom, és már mehet is a tányérra.

Jó étvágyat kívánok!

K.P.

#promocio#szponzoralttartalom