Sertéspofa brassói

Sertéspofa brassói egy főre.

Hozzávalók:

  • 20 -25 dkg sertéspofa
  • 20 dkg sertészsír
  • 2 db nagy fej burgonya
  • 1 db kápia paprika
  • ½ hegyes erős paprika
  • ½ paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

A fűszerezést mindenkinek a saját szájízére bíznám, ezért nem írom most le a recepthez.

20-25 dkg sertéspofát csipetnyit megsóztam, és jól zárható dobozba tettem, amit hagytam állni a hűtőben kb. 1órát. Közben 2 db burgonyát felkockáztam és lepároltam (a főzés is teljesen jó). Harmadik lépésként egy serpenyőbe sertészsírt helyeztem, ami ellepte a sertéspofát. Lassú tűzön rotyogtattam 2 órán át. Ugyanabból a zsírból egy evőkanálnyit átmertem egy fórralóba, amibe egy fokhagymás, lecsó alapot csináltam. Ezek után a burgonyát forró olajban ropogósra sütöttem és már mehetett is a lecsó alap, ahol néhány mozdulattal össze forgattam, de arra figyelek, hogy még ropogjon a burgonya miután ez megtörtént. Kihelyezem egy vas serpenyőbe, amibe személy szerint szeretek tálalni. Koronaként ráhelyezem a sertéspofát a krumplira, tálaláskor némi füstöltpaprikával és reszelt fokhagymával megszóróm.

Jó étvágyat!

K.P.