Nyúlcomb

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma
  • 1 evőkanál füstölt kápia paprika krém
  • egy hegyes, erős paprikát
  • 4 db nyúl comb
  • őrölt pirospaprika
  • némi kakukkfű
  • babérlevél
  • csipet bors

Egyszerű székelykáposzta semmi csavar nincs benne, úgy készítettem, ahogy anno szüleimtől lestem! Na, annyi, hogy nyúl combot használtam, és egy kis vargányával megvadítottam!

3 fej hagymát felaprítottam, egy hegyes, erős paprikát majd mangalica zsíron egy kis mangalica szalonna hozzáadásával lepirítottam. Belehelyeztem 4 db nyúl combot, és azt is lekapattam. Aztán jöttek a fűszerek, kicsi jóféle őrölt pirospaprika, majd saját készítésű füstölt kápia paprika krém, némi kakukkfű és babérlevél, csipet bors és ízlés szerint só. Azért írom így, mert én például erősen, magyarosan fűszerezek, de nem mindenki szereti fűszeresen. Ezután belehelyeztem a lehető legjobb savanyú káposztát, amit egyszer átmostam előtte, na meg néhány vargányát kockára vágva és hagytam pici lángon rotyogni saját levében, merthogy nem igényel víz hozzáadást. Másfél óra elteltével kész is ez a nagyszerű magyaros egytálétel. A kellemes ízekhez csak ajánlani tudom a La Lorraine kovászos kenyeret, ami még tökéletesebbé teszi, ezt a vidéki hangulatot.