Mediterrán Pizzéria és Kávézó

 Nekünk Baranyában élőknek néha már fel sem tűnik, hogy az ország egyik legszebb területén élünk. Megszoktuk már a dombokat borító erdőket, a tavakat és patakokat, hogy bármilyen irányba indulunk el, valam​i természeti csodát találunk. Nemrég az egyik ilyen csodát vettük célba, Orfűt. Egy kiadós séta után éhesen vetődtünk be egy étterembe, aminek a jó híre eddig csak szájhagyomány útján jutott el hozzánk. Ez nem más, mint a Mediterrán Pizzéria és Kávézó. Azon kevés helyek közé tartozik, ahol a név és a megjelenés kellemes harmóniában találkozik, a fal színe, a bontott téglák és a kovácsoltvas elemek, a kandallóval együtt tökéletesen visszaadják a „mediterrán hangulatot”. Mivel még igen hűvös idő volt, sajnos a terasz még nem működött. Így bent foglaltunk helyet egy 4fős asztalnál. Mint utólag kiderült pont szerencsénk volt a hellyel, mert hétvégéről lévén szó, folyamatos a teltház, és a benti férőhelyek elég korlátozottak, mindössze 16-an tudnak egyszerre fogyasztani. Így nyomban egy olaszos családi hangulatba csöppen be az ember. Ezt még fokozza a saját kemencében sült pizza, ami a konyha egyik fő specialitása, a csodálatos vékony tészta, ízlésesen elosztott feltétek, és figyelmes kiszolgálás. A választék nem óriási, de a gyerekektől a húsimádókig, mindenki talál a fogára valót, ami igen guszta tálalásban kerül a vendégek elé. Látszik, hogy itt a vendég az első, így nem is volt nehéz szóba elegyedni az étterem vezetőjével, Marth Zoltánnal. Tőle tudtuk meg a lényeget, hogy a vendég fontossága, onnan ered, hogy szinte az egész család az étteremben dolgozik, szívüket, lelküket a gasztronómiának szentelték és magasra tették a mércét a színvonalas ételek terén. Ő maga is a vendéglátóipar minden ágában nagy tapasztalattal rendelkezik, mint szakács és sommelier is egyaránt. Jó néhány fővárosi étterem nyitása fűződik a nevéhez, de elég volt neki a pesti pörgésből és Orfűn találta meg a számára és szerencsére még sok elégedett vendég számára, a biztos jövőt.