Kecskesajt Terrine

Kecskesajt terrine!

Ami igazán talán nem is az, mert kenhető, nagyon egyszerű, mégis hatalmas sikerű kis előétel, ami úgy gondolom tetszeni fog nektek.

Fogunk 10 dkg kecske sajtot, amit lereszelünk, majd egy forralóba tesszük, amibe 1 dl főzőtejszínt öntünk. Lassú tűzön melegítjük, amíg teljesen homogénné nem válik. Ha ez megvan, akkor 0,5 cl ​​ Zöldséges alaplé-koncentrátumot öntünk hozzá és semmi egyéb fűszert. Úgy biz, semmi más fűszer! 2-3 percig még lassú tűzön továbbra is melegítjük. Majd jön az utolsó lépés, ami 1 db zselatin lapka, amit természetesen előtte 3 percig hidegvízben kiáztatunk! Néhány mozdulattal, egy fakanállal elkeverjük a meleg levünket, ami jelen esetben egy krémlevesre hasonlít. Ha megvagyunk, akkor kiönthetjük egy lapos formába. Én egy GN-be szoktam és már tehetjük a hűtőbe. 1-2 órán belül megköt annyira, amennyire kell, és egy kis kör alakú formával tálaljuk. Én jelen esetben egy kis forralt boros körtével és egy egyszerű, de mégis nagyszerű kovászropogóssal díszítem.

Hozzávalók

10 dkg kecskesajt

1 dl főzőtejszín (20%-os állati)

0,5 cl CHEF® Zöldséges alaplé-koncentrátum

 

Kovászropogós

Egyszerű, de nagyszerű!

Tetszés szerint bármilyen kenyér vagy zsemle alkalmas rá! Amiből egy vékony szeletet vágok és egy alig nedves sodrófával egyszerűen kilapítom, és máris mehet a sütőbe, ahol 160 Co-on 5 percig sütjük és kész! Az eredmény egy roppanós kenyérke, ami könnyed és finom!

Jó étvágyat kívánok.

K.P.

#promocio#szponzoralttartalom