Kecsege bundába zárva

Kecsege bundába zárva.

Igyekszem nem csak a négylábúak világából ajánlani kuriózumnak számító ételeket, hiszen a hazai vizeinkben is található néhány - sajnos ma már ritkaságnak számító - halféle, amihez szívesen nyúl egy-két elvetemült chef. Most így esett a választásom a kecsegére, amit egy CHEF® zöldséges alaplé, vajas bundába öltöztettem és köretként fügés kőrözöttel töltött burgonyát vetettem be.

Na, de hogy is néz ez ki?

Fogtam 10 dkg vajat, hozzáöntöttem 4 cl CHEF® Zöldséges alaplé-koncentrátumot, és 20 dkg pankó morzsát. Szobahőmérsékleten összemorzsoltam. Ez a nedves morzsa lesz a bunda, amit pofonegyszerűen a megszokott módon használunk, azaz a kecsegénket, liszt, tojás és a kicsit tapadósabb morzsába forgatjuk. Én személy szerint serpenyőben, THOMY® Combiflex repceolajban sütöttem ki a halamat.

Köret: körözöttel töltött burgonya

2 db, ha lehet egyforma burgonyát, sós vízben megfőzünk, aztán félbevágjuk, és egy kanállal kivájunk egy tojásnyi részt, amibe töltjük a körözöttet. A töltelék összetétele: 10 dkg kecsketúró, 2 evőkanál tejfel, egy csipet só és bors, fél fügének a belseje, 1 cl lime, fél gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál fűszerpaprika és 2 dkg apróra vágott lilahagyma. Ezt összekeverjük, és már tölthetjük is a burgonyába. A kecsegétől nem kell megijedni, bármilyen hallal helyettesíthető J Pl. keszeg, ponty…stb. 

#promocio#szponzoralttartalom