Kápia paprika

A paprika használata a magyar konyhában az egyik legtermészetesebb dolog számunkra. Felhasználásáról egy könyvet is lehetne írni, legyen akár alapanyag, köret vagy fűszer.  Mindamellett, hogy rendkívül ízletes zöldségről van szó, Szent-Györgyi Albertnek köszönhetően tudjuk, hogy az emberi szervezetre is jótékony hatása van, többek között a C-vitamin és az antioxidánsok révén. Ezért úgy gondoltuk, hogy megkoronázzuk ennek a növénynek az életét, és elkészítettük saját termékünket, amihez a kápia paprikát vettük alapul. Ennek a piros paprikának a jellegzetessége, hogy kicsit édes és vastag a húsa. Sokan raknak el maguknak otthon paprikát, vagy paprika krémet, de ilyen módon, ahogy mi állítjuk elő szerintünk még nem került rá sor. Saját füstölt paprikát használunk, amit a végén oliva olajba helyezünk, kis kiszerelésben, és példányszámban. Az állandó minőséget garantálni tudjuk, hiszen kézműves termékről van szó, így minden egyes üveget saját magunk töltünk, és címkézünk fel. Ez a paprika csoda, jelenleg egészben és krém formájában is kapható a Kalafarm Étteremben, vendégeink legnagyobb örömére.