Kacsamájas a konyhámból

Kacsamájas a konyhámból!

Most azt osztom meg veletek, hogy kell egy egyszerű májkrémet készíteni, hogy ne a boltok polcairól levett, tömlős műanyagot egyétek.

Pecsenye kacsamájjal kezdjük, amit megtisztítunk és összedarabolunk. Ha ezzel kész vagyunk, felteszünk egy fej apróra vágott hagymát dinsztelni (lehetőleg kacsazsíron). Amikor szép aranybarna a hagyma, hozzáadjuk a kacsamájat, kb. 5 percet pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd hozzá adjuk a ​ Csirkehúsos Alaplé-koncentrátumot, és nem utolsó sorban 1dl vizet, valamint 1dl főző tejszínt (lehetőleg 20%-os, állati eredetű). Még 5 perc a gázon, és kész. Nincs más teendőnk, mint összeturmixolni, és mehet is a hűtőbe. Egy óra múlva fogyasztható.Hidd el, teljesen más dimenzióba érzed magad, a szádban a házi kacsamájassal.

Jó étvágyat kívánok!

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg pecsenye kacsamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 5 cl CHEF Csirkehúsos Alaplé-koncentrátum
  • Só, bors ízlés szerint

#promocio#szponzoralttartalom