Ciao - Étcsokoládé krémtorta ropogós málnával

​Kedves Olvasóink!

Már korábban bemutattuk a pécsi Ciao Éttermet, a minőségi olasz konyha képviselőit, akik minőségi alapanyagaikkal és kiemelkedő szakmaisággal készítik el ételeiket. Ezért is kerülhet most oldalunkra egy olyan recept, amit barátom és kollégám Dani Dávid Zoltán a Ciao Étterem és Pizzéria konyhafőnöke ajánl figyelmetekbe.  


 

 

 

Étcsokoládé krémtorta ropogós málnával

Anyaghányad /1 adagra vetítve/:

Ropogós keksz alap:

22,5 gramm darált háztartási keksz
11,25 gramm olvasztott Belga vaj
6 gramm 50%-os Irca HappyCao kakaópor
2 gramm Crunchy Beads étcsokoládé golyó
3 gramm porcukor​


Étcsokoládé krém:

 
50 gramm 72%-os Reno  étcsokoládé pasztilla
100 gramm Ken 35%-os állati habtejszín
10 gramm friss málnapüré (nagyjából 18 dkg málnából nyerhető)
3 gramm porcukor
1 evőkanál házi vanília kivonat

 

Dekor:
Sosa liofilizált egész málna
Bergamont friss mentalevél
Málnakrém
Crunchy beads étcsokoládé golyók

Elkészítés:

Szeretnék veletek egy nagyon egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető receptet megosztani, ami biztos, hogy hatalmas sikert arat majd a vasárnapi baráti összejöveteleken.
Sokak számára talán azért lesz szimpatikus mert sütés nem igénylő, gyorsan elkészíthető desszert.
Ha igazán jó minőségű tortát szeretnétek kapni, akkor gondolkodjatok jó előre mert a házi vanília kivonatnak legalább 3 hét érés szükséges! Nyissatok fel 6-8 db vanília rudat, tegyétek egy csatos üvegbe és öntsetek rá minimum fél liter vodkát. Hűvös, száraz helyen pihentessétek legalább 3 hétig és 2 naponta rázzátok fel.

Az étcsokoládé tortánál fontos hogy először a málnapürét készítsük el, mert ennek szüksége van egy kis pihentetésre. A friss málnát tegyük egy tégelybe és rúd mixerrel pürésítsük. Ezután kislyukú szűrön átszűrjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A málnapüré után elkészítjük a ropogós kekszalapot. A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és az összes hozzávalóval, majd alaposan kézzel összegyúrjuk.
Ezután egy kisebb méretű tálaló gyűrőbe tesszük és egy kanál domború felével alaposan lenyomkodjuk.

​​​



Elkészítjük az étcsokoládé krémet. A tejszínt beletesszük egy gyorsforraló edénybe, hozzáadjuk a málnapürét, a porcukrot, a vanília kivonatot és forralásig melegítjük. Amikor felforrt lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk az étcsokoládét. Gyors, laza mozdulatokkal elkeverjük benne a csokoládét egy spatula segítségével. Azért kell gyorsan dolgoznunk, hogy a csokoládé egyenletesen keveredjen el és ne legyenek légbuborékok, így lesz egyenletes, sima a krémünk. A krémet forrón ráöntjük a kekszalapra és hűtőszekrényben pihentetjük minimum kettő órán keresztül.


Ha kihűlt a torta akkor ízlés szerint tálaljátok.

Jó étvégyat :)