Argentin T-Bone Steak, grillezett bikatökével, Shelby Mustang-on tálalva.

Argentin T-Bone Steak, grillezett bikatökével, Shelby Mustang-on tálalva.

 

Itt a szezon vége, de én még párszor berobbantom a smokert. Nem is tudtam kihagyni most sem, miután ezekkel a páratlan alapanyagokkal összefutottam. Mik is ezek? Sikerült személyesen ott lennem, ahogy a hentesünk a T-bone-t lekanyarintotta nekem, így a minőség újra adott volt, ahogy mindig. Ezt az önmagában remek húst megkoronáztam egy bikatökével. A T-bone 6 hetes érlelés után, lassú füstön, 4 órán át volt a sütőben, amihez a bikatöke is csatlakozott az utolsó két órára!

Fogadjátok tőlem sok szeretettel ezt a nem mindennapi ajánlatot.

A pác alapja:

Rózsaborsos karamell, egy kis rozmaring és Oliva olaj, na meg az elkerülhetetlen whisky.

Mindezt összeturmixoltam, és 0,5 cl oliva olajat öntöttem hozzá, ezzel kentem be a T-bone-t és a bikatökét is jó vastagon. Kb. 1 órára a hűtőbe helyeztem, és már ment is a smokerbe. A tálalásnak most megadtuk a módját, talán a fényképek rendesen visszaadják mindenki számára. A tálalás során, csak só pelyhet, és egy Shelby Mustángot használtunk.