Angolna

Már azt hiszem köztudott, hogy szeretem a különleges alapanyagokat a konyhában, és igyekszem is minél többet bemutatni a Kalafarm Étterem vendégeinek. Mostani ajánlatom sem hétköznapi, ma már olyannyira ritkaságnak számít, hogy Franciaországból kellett behozatnunk.

Angolna fehérkenyér morzsájában bundázva, túrós tésztával és paprikás mártással tálalva.

A fehérkenyér morzsáját, más néven Pankó morzsának is nevezik, ami igazán szép külsőt eredményez majd nekünk a munkánk végén, de kezdjük az elején:

Az angolnát megsóztamm és Zöldséges alaplé-koncentrátummal meglocsoltam, majd összeforgattam, hogy minden porcikáját érje az ízbomba. Így hagytam pihenni 5 percig, utána ment rá a bunda, majd 160 Co –os repceolajban 3 percig sütöttem. A köret hozzá egyszerű túrós tészta, vagy ízlés szerint csusza, amiről nem írnék túl sokat, mindez csak egy javaslat. Viszont ajánlanék hozzá még egy paprikás mártást, ami úgyszintén egy egyszerű és gyors mártás és nagyon jól harmonizál a túrós tészta - angolna pároshoz. Tehát, a paprikás mártáshoz fél vörös hagymát, és egy gerezd fokhagymát apróra vágtam, majd fogtam egy forralót és repceolajon ledinszteltem. Ezt követően húslével felöntöttem és egy kis fűszerpaprika valamint ízlés szerinti só, bors és egy kiskanál paradicsompüré hozzáadásával összekevertem. A végén belekerül egy tejfölös habarás, ami után már tálalható is ez a régi kedvenc.


Hozzávalók:

Angolna

  • Angolna: 20 dkg
  • Só: ízlés szerint
  • ​Zöldséges alaplé-koncentrátum: 2 cl

Bunda

  • liszt
  • tojás
  • Pankó morzsa

Paprikás mártás

  • fél fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húslé
  • só, bors: ízlés szerint
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl tejföl

#promocio#szponzoralttartalom