1. Gasztro Turné

1. Gasztro Turné

Egy hobbi, egy szenvedély, megélhetés és munka, kikapcsolódás és öröm. Ez szerintem mind igaz arra, aki egy elhivatott szakács. Nem a fakanál, vagy a kés (Jeneses Józsi meg ne sértődj :)), teszi felejthetetlenné az ételeinket, ez mind csak eszköz, ami pótolható, de semmit nem érnek, ha nem jó kézbe kerülnek, és azt a kezet nem szívvel és lélekkel irányítjuk. Viszont a mi lelkünknek is kell a hajtóerő, ami nehezen szivárog át a konyha 4 fala között. Ezért is határoztuk el egy pár elszánt „gasztrószaki” barátommal, hogy szétnézünk az országban útközben tanulva másoktól és egymástól és meglátogattunk pár számunkra élen járó vendéglátó egységet. Továbbra sem a kritizálás volt a célunk, és nem is szeretnénk most sem értékelni sem minősíteni. Volt, akitől tudtunk tanulni, és láttunk érdekességet, de bizony voltak csalódások is. Mindenről sajnos nem tudunk képekkel beszámolni, de talán visszaadják annak a pár napnak a hangulatát, amit a kollégákkal eltöltöttünk. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy egy kicsit lépjen ki a napi őrületből és húzzon ki a konyhából pár napra. Lássunk, tanuljunk, beszélgessünk egymással és építkezzünk egymás sikeréből vagy kudarcaiból. Én szívesen látom a hozzám érkezőket, csak a késeimhez ne nyúljon senki :) .

Ez úton is szeretném megköszönni a turnéhoz nyújtott segítséget, Vörös Krisztiánnak, Marth Zoltánnak, és Sipos Norbertnek. Srácok, folytatás hamarosan…